P1 - Asociația Studenților la Construcții din București

Asociația Studenților la Construcții din București - 2006 (A.S.C.B.) este singura organizație care are ca scop reprezentarea intereselor studenților din Universitatea Tehnică de Construcții București. În decursul timpului A.S.C.B.-ul s-a evidențiat mai ales prin organizarea de evenimente destinate studenților a căror scop indirect era creșterea calității individuale a studenților.

Proiecte implementate:
1) Săptămâna Studentului la Construcții Ed. I, II și III - Eveniment care a avut ca scop principal vizitarea șantierelor mari din București realizat în parteneriat cu U.T.C.B., D.S.T.M.B. și Patronatul Societăților din Construcții. Durata: o săptămână U.T.C.B., și Patronatul Societatilor din Construcții. Activități: vizite pe șantier, vizite târguri și workshopuri din domeniul construcțiilor, traininguri și prezentări programe de calcul inginerești(MiTek, Graitec, Nemetschek), compețitii sportive( fotbal, baschet, șah), petrecere studențească la final, activități la care au participat 1500 de studenți.
2) Campanii de Recrutare – Eveniment care reînnoiește membri asociației. Într-o campanie de recrutare se înscriu în medie 150 de membri noi.
3) Săptămâna ASCB-istului - organizată cu scopul de a-i face pe cei înscriși în campania de recrutare să se cunoască și să se integreze in A.S.C.B.
4) Simpozionul "Maestrul Neofit" Tema: Angajabilitatea proaspeților absolvenți. Parteneri: UTCB, Patronatul Societăților din Construcții, Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă, Casa pe Meserii a Constructorilor, AJOFM București.
5) Școala de formare A.S.C.B. - Ed. III - Cursuri de educație nonformală în următoarele domenii: Public Speaking, Leadership, Lucru în echipă. Parteneri Complex Cultural și Sportiv, Studențesc Tei. Participanți: 80 de studenți din cadrul U.T.C.B.
6) Balul Bobocilor: Nelipsitul eveniment de începere a anului în care se desemnează cei mai constructivi boboci.
7) Student Anteprenor 2.0: Traininguri cu tematice anteprenoriale.
8) Festivalul de film "Bufnița din Tei": proiecții de filme produse în România. Accesul este gratuit, iar ASCB face cinste cu suc și floricele.
9) ASCB organizează mai multe evenimente sportive, culturale. Unele dintre ele sunt: ASCB Engineers Leage, Concurs de cultură generală, Campionatul de table, Billiard Challange.